Полската група за инвестиции в имоти GTC, която през пролетта купи Mall

...
 Полската група за инвестиции в имоти GTC, която през пролетта купи Mall
Коментари Харесай

Собственици на молове у нас разширяват присъствието си в Унгария

 Полската група за вложения в имоти GTC , която през  пролетта купи Mall of Sofia  на бул. „ Александър Стамболийски “ и строи две офис кули на входа на Бизнес парк София, е придобила терен в Будапеща, оповестява компанията на  сайта си.
Новият план, който ще се назовава Center Point 3, ще се намира на централната улица „ Ваци “ и ще добави офис и търговски площи с приблизителна брутна отдаваема повърхност от 35 500 кв. м. Теренът се намира в съседство с различен обект на компанията в унгарската столица – Center Point Office Buildings.

GTC отбелязва, че с придобивката ускорява позицията си на водещ състезател на имотния пазар в Будапеща.

Теренът се намира на Váci Corridor, една от водещите офис местоположения покрай централния бизнес квартал в унгарската столица, където са съсредоточени над една четвърт от офис постройките в града.

Проектът ще се намира в съседство с офис постройките Center Point 1 и 2 и GTC счита да го трансформира в част от разширения Center Point Campus с повърхност от почти 78 хиляди кв. м. Към момента двете офис здания са изцяло отдадени чартърен.

„ Тази година празнувахме откриването на GTC White House, която усили цялостното ни портфолио от офис здания в Будапеща на 141 хиляди кв. м. Придобиването на терена на улица „ Ваци “ ще ускори още повече пазарната ни позиция и ще ни подсигурява допълнителен растеж в Будапеща, която е един от най-привлекателните офис пазари в района “, споделя основният изпълнителен шеф на GTC Томас Курзман, представен в известието на компанията.

Миналата седмица пък друга компания със съществени вложения в търговски центрове у нас -  NEPI Rockcastle , разгласи, че е придобила  надзорен дял в комерсиалния център Mammut , който е един от най-големите молове в унгарската столица. Стойността на договорката е 254 млн. евро. Търговският център се състои от две здания с обща брутна отдаваема повърхност от 61 300 кв. м, свързани с пешеходен мост.

Южноафриканският фонд е придобил 100% от Mammut 2 и 81% от Mammut 1, или общо 56,400 кв. м брутна отдаваема повърхност, като 89% от тях към този момент са наети. Нетните оперативни доходи от комерсиалния център доближават 14,6 млн. евро на година.

Придобивката затвърждава позициите на NEPI като максимален притежател на молове в Будапеща, откакто предходната година се снабди с различен търговски център в града – Arena Plaza.

Припомняме, че NEPI Rockcasle придоби  Serdika Center  на бул. „ Ситняково “ и офис комплекса към него в договорка за 200 млн. евро. В края на предходната година фондът купи и мол  Paradise Center  на бул. „ Черни връх “ за съвсем 253 млн. евро – рекордна договорка за българския пазар на бизнес парцели като цяло. Компанията стартира създаване и на  търговски център в Пловдив , който би трябвало да отвори порти до края на 2020 година, а инвестицията е на стойност 150 млн. евро. 
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР